KAČAREVO FORUM
MOLIMO VAS DA SE REGISTRUJETE AKO ŽELITE DA UČESTVUJETE U RADU FORUMA. REGISTRACIJA JE VEOMA JEDNOSTAVNA I TRAJE SVEGA NEKOLIKO MINUTA.

-Neke kategorije foruma (download zona....) mogu videti samo registrovani korisnici.

KAČAREVO FORUMFORUM NAMENJEN SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE
 
PrijemPortalGalerijaČesto Postavljana PitanjaKorisničke grupeRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 TreeSize Personal

Ići dole 
AutorPoruka
pribon

avatar

Broj poruka : 697
Poeni : 2004
Datum upisa : 12.12.2009
Godina : 66
Lokacija Lokacija : Srbija, Priboj

PočaljiNaslov: TreeSize Personal   Pet Okt 14, 2011 11:30 pm


DoWnloaD
Kod:
: http://download.cnet.com/3001-2379_4-83778.html?spi=a0c0b4ac562790bfa25b12bc9cca2425
Jam Software se, između ostaloga, bavi razvojem aplikacija za upravljanje datotekama i nadgledanjem diskovnog prostora, a jedna od takvih aplikacija koja će vam pomoći u traženju kamo je nestao slobodni prostor na disku je TreeSize Personal. Postoji nekoliko različitih inačica ovog programa koje se razlikuju po cijeni i mogućnostima. TreeSize Free je besplatna verzija koja ima najosnovniji pregled svih direktorija ili odabranih mapa koji su sortirani od najvećeg prema manjemu, dok Personal i Professional verzije imaju i neke dodatne mogućnosti.
TreeSize Personal će skenirati cijeli diskovni prostor i napraviti potrebne analize kako bi prikazao raspodjelu diskovnog prostora po veličini datoteka i mapa, njihovom broju, korisniku, 3D grafovima i slično. Program može pronaći i zastarjele, redundantne i duplicirane datoteke za optimizaciju prostora. Sve gore spomenute inačice ovih aplikacija mogu se integrirati u Explorer i kasnije se pomoću kontekstualnog izbornika može skenirati i analizirati samo određena mapa. Odabirom pojedine mape, program će analizirati i sve podmape sve do posljednje razine i vizualno pomoću grafova prikazati na što odlazi najveći dio diskovnog prostora. Datoteke je moguće i detaljnije pregledati dajući uvid u posljednje korištenje, koji korisnik ju koristi i dr. Odaberemo li pregled cijelog sustava, imamo i pregled Top 100 najvećih datoteka na disku. Osim ovih analiza dostupna je i pretraga koja se može prilagoditi po želji te potraga za iznimno dugim putevima do datoteka.
U samom radu sa ovim programom vidimo da je sučelje dosta natrpano sa svim funkcijama i prikazima, no barem se može iz njih mnogo doznati. Odaberemo li pregled cijelog C diska naprimjer, vidjeti ćemo prikaz u obliku dijagrama kojime se vidi prostor što ga zauzima operacijski sustav, prostor korišten za razne programe, System Volume Information, slobodni prostor i ostalo. Od odabira prikaza možemo uzeti i Bar chart te Tree View. Sada ako želimo, možemo izabrati prvi najveći direktorij na disku i vidjeti isto tako prikaz prostora odabranog direktorija po segmentima baš kao malo prije. U kartici sa detaljima imamo tekstualni prikaz mapa sortiranih od one koja zauzima najviše prema manjima sa nekim dodatnim pojašnjenjima poput koliko pojedina sadrži datoteka ili drugih mapa, vrijeme zadnje promjene ili pristupa i tko ima ovlaštenje nad njom. Iduća zanimljiva funkcionalnost je sortiranje prema ekstenzijama. Ovaj prikaz će sortirati datoteke po zauzeću na disku s obzirom na to koja ekstenzija je najučestalija, u kojem postotku i koliko datoteka sadrži. Iduće mogućnosti su nešto manje informativnog karaktera kao što je starost datoteka, pri čemu je grafički iscrtano koliki postotak datoteka je korišten od danas pa do unazad nekoliko godina . Top 100 omogućuje prikaz najglomaznijih 100 datoteka sa popratnim statistikama o njima. To je to što se tiče razno raznih prikaza, a valja napomenuti da ih je moguće izvesti u XML i pregledavati kasnije. Moguće su pretrage za zastarjelim datotekama, privremenim, onima sa dugačkom putanjom, duplih te internet datoteka.
Ako ne znate gdje vam odlazi diskovni prostor i želite tome stati na kraj, ili ćete dobro razmisliti o svojim radnjama na računalu, a možete upotrijebiti i ovaj alat koji vam u tome može pomoći. Pronalaženje ogromnih datoteka i lijepi pregled ukupnog zauzeća na disku ovaj program uvelike pojednostavljuje i može vas podsjetiti da možda neke datoteke ili instalirane programe ne trebate. Personal inačica TreeSize-a je slobodna za korištenje na probni rok od 30 dana te kupnja programa i korisnička podrška na 12 mjeseci košta 19.95 €. Free verzija je dakako besplatna i može poslužiti za najosnovnije podatke o zauzeću diskovnog prostora bez mnogo dodatnih mogućnosti, no većini korisnika bi i to trebalo biti dovoljno.

TreeSize se sastoji od raznih prikaza zauzeća diskovnog prostora, a ovdje vidimo Chart tip. Sa lijeve strane je izbornik kojime odabiremo mapu čiji prikaz zauzeća prostora nas zanima.

Na sljedećoj se slici nalazi prikaz koji govori koja je ekstenzija najzastupljenija u zadanoj mapi.

Ovdje vidimo vremenski prikaz korištenja datoteka (zapravo njihovu starost) od danas pa do unazad nekoliko godina.

Jedna od mogućnosti ovog programa je i pronalaženje duplih datoteka.
Nazad na vrh Ići dole
 
TreeSize Personal
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
KAČAREVO FORUM :: NAUKA, RAČUNARI, MOBILNI I OSTALA TEHNIKA :: SOFTVER-
Skoči na: